Het Openbaar Ministerie in het Caribisch gebied (OM Carib) bestaat uit het Parket van de Procureur Generaal (PPG) en de parketten van Curaçao, Sint Maarten en Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Aruba heeft haar eigen Openbaar Ministerie (OM). Het OM Carib is belast met de strafrechtelijke handhaving van de rechtsorde en met andere bij de wet vastgestelde taken op deze eilanden. Aan het hoofd van het OM Carib staat de Procureur-generaal (PG). Zie ook: Rijkswet openbare ministeries.
Door de kleinschaligheid van en een nauwe vervlechting met de gemeenschap ben je gericht op een intensieve samenwerking met collega’s en ketenpartners, resultaatgericht, collegiaal en besluitvaardig. Tevens vergt de cultuur op het eiland nadrukkelijk flexibiliteit en aanpassings- en inlevingsvermogen. Omdat het OM onder relatief hoge druk van de media en politiek staat is het afbreukrisico behoorlijk en wordt dus een groot beroep gedaan op je stressbestendigheid en omgevingsbewust-zijn. Je leeft en werkt in een ‘glazen huis’. De ambitie van het OM is het leveren van een effectieve bijdrage aan een veilige en rechtvaardige samenleving en het bieden van stevige waarborgen voor een integere democratische rechtsstaat.
Vanwege de kleine schaal van ons parket zal het gehele palet aan onderzoeken en strafzaken deel uit maken van je werkzaamheden, van veel voorkomende criminaliteit, high-impact crime en de zware en georganiseerde criminaliteit. Rijksrecherche en/of ervaring in de aansturing van grote witwas- en andere financiële onderzoeken strekken tot aanbeveling. Je draagt een steentje bij in het vormgeven van een integrale aanpak vanuit een netwerk van (sociaal-maatschappelijke) partners die allen betrokken zijn op de veiligheidsproblemen op Curaçao.
Samenwerken en netwerken | Besluitvaardigheid en risicoafweging | Omgevingsbewustzijn en culturele sensitiviteit | Flexibiliteit en aanpassingsvermogen | Stressbestendigheid en veerkracht
Ben je enthousiast om onze nieuwe collega te worden? Solliciteren kan tot en met 23 mei 2025 via onze website. Je kunt jouw motivatiebrief en CV (in PDF) richten aan dhr. F. van Neerbos, HR manager.
Naast een aantal gesprekken kan een medische keuring, een assessment, een referentie-, een antecedenten- en/of een veiligheidsonderzoek deel uit maken van de selectieprocedure. Voor meer informatie over de functie kan contact worden opgenomen met dhr. Heiko de Jong, Hoofdofficier van Justitie, via telefoonnummer +5999 434-2100.
Sollicitanten vanuit het Nederlandse OM gaan voor de duur van de benoeming met buitengewoon (onbetaald) verlof bij het Nederlandse OM. De standaardtermijn van benoeming is vier jaar. In uitzonderlijke gevallen is echter ook een uitzending van drie of vijf jaar mogelijk. Je uitzending moet kunnen rekenen op de instemming van je eigen parketleiding en van het Parket Generaal.