EmailTwitterFacebookLinkedIn

Open Sollicitatie

Het Openbaar Ministerie in het Caribisch deel van het Koninkrijk

Het Caribisch deel van het Koninkrijk bestaat uit de autonome Landen Aruba, Curaçao en Sint Maarten en de drie openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba (Caribisch Nederland). Samen vormen de Openbaar Ministeries van Curaçao en Sint Maarten en Caribisch Nederland het OM Carib. Aruba heeft haar eigen OM.

Het OM Carib is belast met de strafrechtelijke handhaving van de rechtsorde, zoals de opsporing en vervolging van strafbare feiten, en toezicht op de uitvoering (executie) van strafvonnissen in Curaçao, Sint Maarten en Caribisch Nederland. Het OM heeft een nadrukkelijke rol als het gaat over het primaire proces, de interne en externe kwaliteit en innovatie van de rechtshandhaving. De Procureur-Generaal is eindverantwoordelijke van de Caribische OM-organisatie. Zie ook: Rijkswet openbare ministeries.

Werken bij het OM

Heb jij affiniteit met de justitiele keten, beschik je over een afgeronde (bij voorkeur) juridische opleiding en zou je graag bij het OM willen werken? Of zou je graag kennis met ons willen maken? Laat het ons weten door middel van een open sollicitatie!

Vacaturekenmerken

Type functie

Acties