EmailTwitterFacebookLinkedIn

Stage/Afstuderen

Het Openbaar Ministerie in het Caribisch deel van het Koninkrijk

Het Caribisch deel van het Koninkrijk bestaat uit de autonome Landen Aruba, Curaçao en Sint Maarten en de drie openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba (Caribisch Nederland). Samen vormen de Openbaar Ministeries van Curaçao en Sint Maarten en Caribisch Nederland het OM Carib. Aruba heeft haar eigen OM.

Het OM Carib is belast met de strafrechtelijke handhaving van de rechtsorde, zoals de opsporing en vervolging van strafbare feiten, en toezicht op de uitvoering (executie) van strafvonnissen in Curaçao, Sint Maarten en Caribisch Nederland. Het OM heeft een nadrukkelijke rol als het gaat over het primaire proces, de interne en externe kwaliteit en innovatie van de rechtshandhaving. De Procureur-Generaal is eindverantwoordelijke van het OM Carib. Zie ook: Rijkswet openbare ministeries.

Stagelopen binnen het OM

Binnen het OM Carib kun je bij de verschillende parketten stagelopen. Tijdens je stage leer je de tijdens je opleiding opgedane kennis in de praktijk toe te passen.

Het merendeel van onze stageplaatsen (MBO/HBO/WO) is juridisch van aard, maar soms hebben we op andere gebieden (zoals communicatie, ICT of HR) vacatures voor een stageplaats. De stage wordt wordt door het OM in overleg met jouw onderwijsinstelling zorgvuldig samengesteld.

Gedurende je stage word je de gelegenheid geboden om een kijkje in de keuken van het OM te nemen door bijvoorbeeld een zitting bij te wonen en mee te lopen met de afdeling waar je stage loopt. Een inhoudelijke stage bij het OM is een geweldige manier om kennis te maken met een andere kant van de strafrechtpraktijk.

We bieden stages aan op verschillende niveaus, bieden je een unieke ervaringsplek aan in een organisatie met grote maatschappelijke relevantie, en bieden je een stagevergoeding. Heb jij interesse in een stageplek bij het OM? Bekijk onze stagevacatures of geef jouw interesse door via de sollicitatie button. 

 

Vacaturekenmerken

Type functie

Acties